Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN VOORBEREID OP VERKEERSDRUKTE DOOR BREXIT

VLAARDINGEN- Vanwege de brexit verwachten Rijkswaterstaat en de gemeente Vlaardingen per 1 januari files door vrachtverkeer voor DFDS Seaways. Naar verwachting beschikken niet alle vrachtwagenchauffeurs over de benodigde douanepapieren voor de overtocht naar Engeland. Hierdoor kan vertraging ontstaan aan de gate van de veerdienst aan de Vulcaanweg. Rijkswaterstaat treft, in samenwerking met de gemeente en andere partijen, maatregelen om het verkeer in goede banen te leiden.

Tot twee maal stonden vorig jaar in Vlaardingen Brexitcamera’s opgesteld langs de Vulcaanweg. Op advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken had het Havenbedrijf Rotterdam zijn No Deal Brexit voorbereidingsmaatregelen getroffen. De camera in Vlaardingen-Oost verscheen eind maart voor het eerst als onderdeel van een verkeerscirculatieplan (VCP).
In de Waterleidingstraat ligt de tijdelijke bufferparkeerplaats.
Rijkswaterstaat heeft verkeerscirculatieplannen inclusief de inzet van verkeersregelaars voorbereid om filevorming en vertraging in en om Vlaardingen zo veel mogelijk te beperken. De inzet is er ook op gericht om knelpunten op het gebied van openbare orde en veiligheid zoveel mogelijk te voorkomen.

Op het terrein van DFDS Seaways komt vanaf 1 januari een tijdelijke parkeerlocatie voor vrachtwagens die hun douanepapieren voor de overtocht niet op orde hebben. Aan de Waterleidingstraat zal daarnaast, onder specifieke voorwaarden, een bufferparkeerlocatie ingericht worden. Op deze locatie mag niet overnacht worden. Om ook voorbereid te zijn op het scenario waarbij meer vrachtwagens dan verwacht de papieren voor de overtocht niet tijdig op orde hebben, zijn nog opvanglocaties in Maasdijk (zoutdepot Rijkswaterstaat langs de A20) en op de Maasvlakte beschikbaar.

 GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VLAARDINGEN VOORBEREID OP VERKEERSDRUKTE DOOR BREXIT

  1. Vlaardingen voorbereid?? Haha, rijd eens vanaf de BK-laan vanuit Schiedam Vlaardingen binnen of andersom. Dat kunnen we al jaren niet aan, tenzij we graag een uurtje stilstaan. En nu zijn we voorbereid? Streepjespakkentaal van achter een bureau!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *