Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN VINDT HOOGWERKER OP PAKEERVAK GEEN PROBLEEM

VLAARDINGEN- Er wordt in Vlaardingen niets veranderd aan de regels voor het gebuik van hoogwerkers, ondanks een poging daartoe van oppositiepartij Beter voor Vlaardingen (BvV). Doordat hoogwerkers geen voertuigen maar werktuigen zijn gelden nu al een aantal regels niet bij inzet van deze werktuigen.

De gemeente Vlaardingen wijst erop dat hoogwerkers bijvoorbeeld niet zijn voorzien van een kenteken. De Verordening parkeerbelastingen Vlaardingen is daardoor niet van toepassing. Volgens BvV worden hoogwerkers na werktijd veelal in parkeervakken gestald. BvV: ‘Naast het feit dat zij onnodige parkeerdruk geven, betalen zij veelal geen parkeerbelasting in gebieden met betaald parkeren en geven zij ergernis in gebieden waar toch al een verhoogde parkeerdruk is.’

Volgens de gemeente worden voorwaarden gesteld om te mogen werken met een hoogwerker. Onder meer voor het veilig stallen van de hoogwerker, indien deze buiten werktijd op locatie blijft. Toewijzen van een parkeerplaats gebeurt alleen wanneer er geen andere veilige mogelijkheid aanwezig is.

BvV signaleert dat bestuurders van hoogwerkers zich niet altijd houden aan de verkeersregels. De partij wil dat bij verplaatsing naast de bestuurder een tweede persoon op de weg mee moet lopen, maar de gemeente herhaalt dat hoogwerkers werktuigen zijn en geen voertuigen, waardoor rijden met een hoogwerker op de openbare weg niet is toegestaan. Een hoogwerker mag alleen gebruikt worden in een afgezet werkvlak waar geen andere verkeersdeelnemers aanwezig zijn. De aanwezigheid van een tweede persoon is in beginsel niet nodig. Voor het mogen werken met een hoogwerker dient men een tijdelijke verkeersmaatregel aan te vragen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *