Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN VERWACHT JAARLIJKS 600 ONDERZOEKEN WOONADRESFRAUDE

VLAARDINGEN- De verwachting is dat er in Vlaardingen voor de komende jaren 600 onderzoeken op jaarbasis zullen plaatsvinden naar woonadresfraude. Dit jaar zal dat aantal nog uitkomen tussen de 400 en 450. Burgemeester en wethouders laten dit weten in antwoord op vragen van de fractie Beter voor Vlaardingen. Dit zijn de adresonderzoeken die zijn opgestart en afgehandeld in de basisregistratie personen (BRP), maar er vinden ook tientallen onderzoeken plaats die niet in de BRP worden geregistreerd, zoals verzoeken van andere gemeenten, terugmeldingen van afnemers en meldingen vanuit de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit.

Het team Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Vlaardingen wordt uitgebreid met vier extra voltijds krachten: buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA’s) voor onder meer adresfraude. De BOA’s gaan op huisbezoek wanneer er aanwijzingen zijn dat gegevens uit de BRP niet overeenkomen.

Iemand die met een verkeerd woonadres in het BRP staat, kan daarmee adresfraude plegen. Bijvoorbeeld door misbruik te maken van regelingen als kinderbijslag en studiefinanciering. Of door (belasting)schulden en boetes te ontwijken.

Gemeenten krijgen soms signalen die wijzen op adresfraude. Zij krijgen deze signalen onder meer via de Belastingdienst, het Centraal Justitieel Incassobureau of de politie. Voorbeelden van signalen zijn: te veel bewoners per vierkante meter; post die de afzender retour krijgt; een afwijkende samenstelling van een huishouden op een adres. De gemeente kan met deze signalen een onderzoek starten en bijvoorbeeld een huisbezoek afleggen. Op die manier stelt de gemeente vast of de adresgegevens juist zijn.

5 reacties op “VLAARDINGEN VERWACHT JAARLIJKS 600 ONDERZOEKEN WOONADRESFRAUDE

      1. Ladage, dat A.Z.C. wordt door ONS betaald, of het nou van het rijk komt of van de gemeente, geen enkel streepjespak daar trekt zijn knip en zegt ,,Ik betaal wel even”. Gewoon weer wat belastingen verhogen dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *