Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN HAALT BORDEN LANGS WATER WEG OM TAALFOUT

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen heeft de borden langs het water vervangen, omdat ze een taalfout bevatten. Namen van waterwegen worden zonder lidwoord geschreven. Op het bord stond ‘Het Scheur’, dus er staan nu nieuwe borden zonder ‘Het’.

Omdat u het geen Nieuwe Waterweg meer mag noemen…
Begin augustus plaatste de gemeente Vlaardingen de riviernaamborden langs de scheepvaartroute waaraan Vlaardingen ligt. Omdat veel mensen denken dat Vlaardingen aan de Nieuwe Waterweg ligt, kwamen de grote naamborden met de juiste benaming langs het water. Er kwamen borden met Nieuwe Maas op het Oosterhoofd, bij de aanlegsteiger aan de Maasboulevard en bij het Delta Hotel en borden met ‘Het’ Scheur aan de Vikingbank en bij het voormalige Oeverbos.

Op 29 juni heeft het college van burgemeester en wethouders al de naam Nieuwe Maas officieel als openbare ruimte vastgelegd in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Over het Scheur nam het college al in 2007 een besluit.

In de volksmond wordt het water tussen Rotterdam en Hoek van Holland al decennia De Nieuwe Waterweg genoemd. Officieel draagt alleen het stuk vanaf Hoek van Holland tot Maassluis die naam.

1 reactie op “VLAARDINGEN HAALT BORDEN LANGS WATER WEG OM TAALFOUT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *