Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN VERTROUWT OP GGD BIJ TIENERZWANGERSCHAPPEN

VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen reageert op het relatief hoge aantal tienermoeders in Vlaardingen met een verwijzing naar de GGD en onder meer het Wijkteam. De GGD verzorgt op verzoek van scholen lessen of verstrekt informatiemateriaal op het gebied van seksuele voorlichting. Ook kunnen tienermoeders terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin en de Wijkteams Vlaardingen. Zo nodig kan individuele begeleiding worden ingezet.

Uit cijfers die in maart van dit jaar zijn gepubliceerd, blijkt dat er relatief veel tienermoeders in Vlaardingen wonen. Landelijk gezien staat Vlaardingen hierbij op de derde plaats. In reactie daarop heeft de gemeente aangegeven de cijfers nader te bestuderen, eventuele oorzaken op te sporen en na te gaan of er, in samenwerking met betrokken partners, zo nodig meer inzet op preventief gebied nodig is.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft aan dat het tienermoederschap in Nederland het meest voor komt onder meiden met Surinaamse of Antilliaanse wortels. Vlaardingen kent een relatief grote groep Antilliaanse inwoners.

Nadere bestudering van de absolute cijfers laat zien dat het aantal tienermoeders – het CBS verstaat hier onder vrouwen vanaf 16 tot en met 19 jaar – in Vlaardingen de afgelopen jaren nogal fluctueert: in 2015 zijn het er 22 en in 2018 worden er 20 geteld, maar in 2014 waren het er 11 en tot en met augustus van dit jaar gaat het om 12 tienermoeders. Vermeldenswaardig hierbij is dat volgens het CBS ruim 80 % van de tienermoeders 18 jaar of ouder is.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *