WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOCH EXTRA OPVANG VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeenten Rotterdam, Vlaardingen, Nissewaard en Krimpen aan den IJssel hebben samen het ministerie van Justitie en Veiligheid hun medewerking aangeboden om te zorgen voor extra opvang voor vluchtelingen en asielzoekers in hun steden. De extra opvang wordt gerealiseerd door riviercruiseschepen of andere verblijfmogelijkheden al naar gelang de beschikbaarheid van de desbetreffende gemeente. Het gaat om locaties met een capaciteit voor de ’tijdelijke’ huisvesting van 50 tot 70 vluchtelingen en asielzoekers.

De Vlaardingse burgemeester Bert Wijbenga (VVD): “De gemeente Vlaardingen voorziet de urgente vraag vanuit het ministerie graag van een praktisch antwoord. Dat we met meerdere gemeenten de handen ineenslaan, vergroot de slagvaardigheid en zo kan elke gemeente zijn deel bijdragen. Het moet voorkomen worden dat vluchtelingen in grote sporthallen belanden of in tenten moeten verblijven. Meer kleinschalige opvang is daarnaast ook voor de gemeenten beter behapbaar. In Vlaardingen gaan wij vluchtelingen opvangen voor wie nu tijdelijk geen plek is in de AZC’s.”

Via de schepen helpen de gemeenten de Rijksoverheid bij de doorstroming vanuit de asielzoekerscentra (AZC’s), waardoor de toestroom van nieuwe asielaanvragen niet gehinderd wordt. Volgens de bereidwillige gemeenten zouden in de AZC’s momenteel plekken ‘bezet’ worden gehouden door vluchtelingen die wachten op permanente huisvesting (als urgent woningzoekenden) elders in Nederland.

In de uitzending van Omroep Vlaardingen heeft de fractie van GroenLinks, afgelopen vrijdag, al geopperd de lege winkelpanden op het Liesveld te willen vullen met vluchtelingen. Wethouder Ivana Somers (Leefbaar Vlaardingen) liet eind september nog weten dat de druk op de (landelijke en regionale) woningmarkt al bijzonder hoog is. Volgens Somers zou er daarom voor extra opvang en huisvesting van asielzoekers en vluchtelingen in Vlaardingen geen ruimte zijn.

6 reacties op “TOCH EXTRA OPVANG VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

 1. Kijk meneertje de VVD burgemeester eens fanatiek binnen de lijntjes kleuren. Hoe lang is het nou helemaal in functie? Een week of 6? En het heerschap staat al pal voor de medische QR- discriminatie. Moet niks hebben van vreugdevuren vanwege de veiligheid. Maar een drijvend asielzoekerscentrum is d’r FF snel doorgejast. Nu helemaal niks over die veiligheid… van de Vlaardingers wel te verstaan!

  Vrouwtje Broekers-Knol (ook VVD!) draait de asielkraan namelijk niet dicht. Dus Wijbenga voelt zich geroepen om bij te springen. Ongekozen regent!

  Het wordt tijd voor een asiellockdown! Want na de ‘tijdelijke’ opvang gaan we de laatste nog aanwezige huurwoningen toewijzen. En wie gaat vervolgens hun energiekosten betalen? Wie gaat hun huur betalen?

  Het is net of de overheid het eenvoudige principe niet begrijpt dat open grenzen en een verzorgingsstaat simpelweg niet samen gaan. Alsof we worden bestuurd door wazige wereldvreemden. Maar er zit een plan achter. Nederland laten overlopen door immigratie, de aller domsten bang maken voor een nep-virus, energietekort, klimaathysterie, EUGreenDeal, woningnood, gierende inflatie en binnenkort voedselschaarste. Chaos creëren. Na volledige controle en onderwerping met de QRpas komt TheGreatReset.

  Een groep superrijke heeft vrijwel alles op aarde gekocht en bezitten alles. Van media, gezondheidszorg, technologie, reizen, voedingsindustrie, overheden. De hele wereld beheersen ze en proberen nu de Nieuwe Wereld Orde op te leggen. De QR-code heeft niets te maken met volksgezondheid: het doel is de totale controle over ons leven. En die Wijbenga is gewoon een radertje in het geheel. Met dank aan de massa’s nuttige idioten die allemaal weigeren dit in te zien.

  1. Dé COVID pandemie is fraude.

   De economie wordt met opzet verkracht.

   Energieprijzen worden bewust onbetaalbaar gemaakt.

   De absurde milieu agenda moet hier zorg voor dragen.

   De vluchtelingenstromen moeten voor instabiliteit zorgen.

   Onteigening van al onze, met hard werk opgebouwd bezittingen moet voor 2030 een feit zijn.

   Contant geld uitgebannen zodat mensen controleerbaar & afhankelijk worden.

   Een Sociaal Krediet Systeem moet versneld ingevoerd worden.

   Dé Grote Reset, dé Nieuwe Wereld Orde !!

 2. Zelfs de buurlanden van het asieltuig wil ze niet. Gelijk hebben ze. Teveel problemen vinden ze, en mohammedanen hebben moeite met delen, ook als het geloofsgenoten betreft. Ik heb in een azc gewerkt en geloof me, 90% van de bewoners wens je niet als buur. Overigens jammer dat onze burgemeester zo makkelijk overstag gaat. Waarschijnlijk weer zo’n nep veeveedeejer.

 3. Toevallig allemaal oud Oostbloklanden.
  Die lui weten het woord van jokkebrokken op waarde te schatten. Zijn jarenlang onderdrukt geweest door dictators en ander links gedachtengoed. Na jaren voorliegen en onderdrukking deden ze hun mond open. Nederland ligt gewoon 50 jaar achter op die lui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *