RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN VERHOOGT GIFTENGRENS BIJSTAND

VLAARDINGEN- De giftengrens voor inwoners met een bijstandsuitkering is in Vlaardingen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2023 verhoogd naar 2.250. Burgemeester en wethouders hebben daartoe besloten.

Op dit moment is er een wetsvoorstel in de maak die de giftengrens beperkt tot 1.200 euro. Het Dagelijks Bestuur van Stroomopwaarts heeft, op verzoek van het stadsbestuur van Vlaardingen (op aandringen van de gemeenteraad), in haar vergadering van 6 april de beleidsregels voor de gemeente Vlaardingen hierop aangepast.

De verhoging naar 2.250 euro geldt totdat deze nieuwe wet officieel in werking treedt.

2 reacties op “VLAARDINGEN VERHOOGT GIFTENGRENS BIJSTAND

  1. En tegen de tijd dat het niet meer mag gaan we klagen dat het onrechtvaardig is omdat de cliënten er nu aan zijn gewend. Maar een werkgever kan een bijstandsvanger in Vlaardingen een volle maand aan het werk zetten zonder sociale lasten af te dragen. De ‘werklozen’ kan worden betaald met een gift. Boven op je uitkering 2500 euro… dat is 200 euro per maand extra. Gelijk aan een inkomen van iemand die 36 uur werkt tegen het minimumloon. Alleen die laatste heeft geen recht op alle toeslagen die een bijstandsvanger automatisch wel heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *