Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN VERDER MET OPLAADPALEN

Staatssecretaris Eric Wiebes (VVD) heeft vorige week verklaard dat de subsidies van 6 mrd euro voor hybrides nul klimaateffect hebben opgeleverd. Gemiddeld wordt er maar voor een kwart elektrisch gereden met plug-in hybrides. “We hadden er nooit aan moeten beginnen", zei hij in een interview met AutoWeek. Ook volledig elektrische auto's worden volgens de staatssecretaris overgesubsidieerd. De aankoopsubsidie voor particulieren, die de Tweede Kamer graag zou zien, doet Wiebes af als een absurd idee.
Staatssecretaris Eric Wiebes (VVD) heeft vorige week verklaard dat de subsidies van 6 mrd euro voor hybrides nul klimaateffect hebben opgeleverd. Gemiddeld wordt er maar voor een kwart elektrisch gereden met plug-in hybrides. “We hadden er nooit aan moeten beginnen”, zei hij in een interview met AutoWeek. Ook volledig elektrische auto’s worden volgens de staatssecretaris overgesubsidieerd. De aankoopsubsidie voor particulieren, die de Tweede Kamer graag zou zien, doet Wiebes af als een absurd idee.
VLAARDINGEN- Het bijplaatsen van openbare laadpalen voor elektrische of hybride auto in Vlaardingen gaat door, maar hangt strek af van het aantal verzoeken tot plaatsing. ‘Als er minder verzoeken zijn, worden er ook minder oplaadpalen geplaatst’, antwoord het stadsbestuur op vragen van de PvdA. De gemeente kondigde eerder aan honderdtwintig oplaadpalen te plaatsen tot en met 2018.

Nu de bijtelling voor elektrische auto’s omhoog dreigt te gaan, wil de PvdA weten hoe het zit met de vraag naar oplaadpunten. In de beantwoording laat het college nu weten dat de oplaadpalen alleen geplaatst worden wanneer inwoners van Vlaardingen en bedrijven met een elektrische auto en zonder parkeergelegenheid op eigen terrein een aanvraag doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *