Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN UNANIEM: BROEKPOLDER MOET GROEN BLIJVEN

VLAARDINGEN- Een unanieme gemeenteraad heeft gisteravond besloten dat de Broekpolder in Vlaardingen groen moet blijven. De gemeenteraad steunt daarmee de lijn van het stadsbestuur dat dit eerder al heeft aangegeven. Er ligt inmiddels wel een saneringsopgave voor de Broekpolder vanuit de Provincie Zuid-Holland. Dit vanwege het vervuilde havenslip dat in de jaren ’50 en ’60 in het Vlaardingse buitengebied is gestort.

De gemeenteraad maakt duidelijk dat een sanering alleen gebeurt op die plekken binnen de Broekpolder waar dit absoluut noodzakelijk is. Tijdens en na de sanering moet de Broekpolder als volwaardig recreatief en groen gebied gewaarborgd blijven door onder meer de sanering stapje voor stapje uit te voeren in samenhang met herbeplanting en herinrichting van het gebied. Alternatieve vormen van sanering moeten worden onderzocht, zoals vernatting en het planten van vezelhennep. In de Broekpolder mogen perse geen woningen gebouwd worden.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *