Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN TOCH OVERVALLEN DOOR BREXITVERKEER

VLAARDINGEN- Wethouder Bart Bikkers (VVD) erkent dat er de afgelopen dagen grote verkeersopstoppingen zijn ontstaan door vrachtverkeer rondom DFDS in Vlaardingen-Oost. Oorzaak: een onvoorziene situatie met vrachtwagens richting Engeland, waarvan de chauffeurs de papieren niet in orde hadden. Bikkers: “Het percentage was hoger dan verwacht, maar daalt op dit moment, waardoor je eigenlijk ziet dat met toenemende volumes, en dalende percentages dat de papieren niet op orde heeft, het handelbaar is.”

De afgelopen dagen was er chaos in het verkeer. Bikkers: “Dat had te maken met de doorstroming. En dat had weer te maken met het feit dat er een storing zat in het systeem bij DFDS aan de gate. Waardoor er terugslag ontstond. Om te voorkomen dat het hoofdwegennet terugslag had is het verkeerscirculatieplan over de Vulcaanweg/ Sluisplein/ KW-haven in werking gesteld. Daar zijn gewoon een aantal dingen niet goed in gegaan.”

De wethouder legt uit: “Ik heb die middag direct de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat gebeld en gezegd; dit moet echt beter. Het is prima dat we met het verkeerscirculatieplan het hoofdwegennet ontlasten, maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat daarmee het onderliggend wegennet volledig vaststaat. Er zijn een heleboel aanpassingen gedaan in het verkeerscirculatieplan: er zijn extra verkeersregelaars gekomen, waardoor het vandaag beter ging. Het was druk, maar het ging in ieder geval beter, de doorstroming is goed geweest.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VLAARDINGEN TOCH OVERVALLEN DOOR BREXITVERKEER

  1. Die kruising bij Vijfsluizen geeft al jaren voor de Brexit opstoppingen, een aantal jaar geleden is er voor miljoenen aan versleuteld en toen werd het nog erger. Nogal makkelijk om de Brexit overal de schuld van te geven, zeker omdat we de ballen niet hebben voor een Nexit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *