Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN TEVREDEN MET AANPAK KINDEREN VERSLAAFDEN

VLAARDINGEN- Voor kinderen van ouders met psychische problemen of verslaving bestaat in Vlaardingen een aanpak die in dezelfde doelen voorziet waarmee het Trimbosinstituut komt. Dat antwoord geeft het college van B en W aan de fractie van D66. De partij vraagt aandacht voor de aanpak van het Trimbosinstituut.

‘In Vlaardingen zijn ons inziens al de voorwaarden aanwezig om voor deze doelgroep een sluitende aanpak te realiseren’, laat het college weten. ‘Wij kopen namelijk bij Uniek kindplaatsen in ten behoeve van thuiswonende kinderen als onderdeel van een adequaat hulpverleningstraject. Ook kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP) en kinderen van verslaafde ouders (KVO) kunnen hiervan gebruik maken.’

Kern van de Vlaardingse aanpak is het bieden van respijtzorg door het bieden van gratis kinderopvang of buitenschoolse opvang. Dit kan ook door het lidmaatschap van sportvereniging of iets dergelijks. En door het bieden van een coach tussen gezin, BSO en de GGZ-behandelaar. Op de eerste plaats om ouders te ontlasten en te ondersteunen. Daarnaast brengt het kind hierdoor meer tijd door in een ‘gewone, ontspannen situatie’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *