Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN TEKENT BRANDBRIEF: INKOMSTENDERVING DOOR LOCKDOWN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen is een van de dertien gemeenten, die een brandbrief heeft gestuurd aan de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Vlaardingen wil snel volledige compensatie van inkomsten die ze missen door de lockdown en wijzigingen in de Wmo. In de brief vragen de gemeente aan de VNG dit met de minister te bespreken. De VNG is de belangenbehartiger van de gemeenten in Nederland.

In een bericht aan de gemeenten maakte de VNG bekend, dat vanwege de zogenaamde coronacrisis, het CAK de eigen bijdrage voor Wmo-ondersteuning in april en mei voor de gemeenten niet int. Daardoor lopen de gemeenten inkomsten mis. De vraag is dan ook wat het Rijk van deze gederfde inkomsten gaat compenseren. Zolang daar geen duidelijkheid over bestaat, lopen gemeenten grote financiële risico’s.

De gemeenten pleiten voor duidelijke afspraken tussen het Rijk en de gemeenten over financiële compensatie voor genoemde maatregelen. Ze schrijven: ‘We willen onze inwoners in deze zorgelijke tijd de ondersteuning en medische zorg bieden. En niet alleen nu, maar dus ook in de nabije en verre toekomst. Daarom geven we in deze brief aan, dat we niet meer in staat zijn al de genoemde financiële lasten binnen onze begrotingen op te vangen of daarvoor onze reserves in te zetten.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *