Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN TEGEN OPKOPEN HUIZEN UITZENDBUREAUS

VLAARDINGEN- Het opkopen van Vlaardingse woningen door uitzendbureaus kan worden tegengegaan met een heel pakket aan maatregelen. Burgemeester en wethouders hebben ze allemaal op een rij gezet. De gemeenteraad moet binnenkort beslissen welke onderdelen uit het pakket praktijk worden. Tegelijk wordt de deur opengehouden voor het openen van grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten, omdat de gemeente flexwoningen nodig zou hebben om aan de grote vraag te voldoen.

Het gemeentebestuur wil het opkoopbeleid van de uitzendbureaus voorkomen door het tegengaan van de splitsing van woningen voor kamerverhuur; uitbreiding en intensivering van controle (vragen naar naam, registratie, voor wie men werkt, eigenaren uitzendbureau benaderen, opstellen vragenlijsten in Pools, Lets etc.); vergelijken van gegevensbestanden( zoals de lege woningen in relatie tot de basisregistratie personen, het BRP).

Met de maatregelen moet worden voorkomen dat met name de sociale koopvoorraad tot 140.000 euro wordt opgekocht door investeerders, deze panden tegen woekerhuren worden verhuurd en dat te grote concentraties van bepaalde doelgroepen leiden tot woonoverlast. Huisjesmelkers kopen het liefst goedkope panden, omdat het rendement dan het hoogst is.

De meeste klachten vanuit het opkopen van woningen en verhuur aan arbeidsmigranten met als gevolg woonoverlast komen voor in de buurten: VOP-Oost, Centrum, Hoogkamer, Wetering, Lage Weide, Oostbuurt, Holy-Zuid, Holy-Noord en Vaart-Noord.

In Vlaardingen staan op papier circa duizend panden (woningen, bedrijven en kantoren) leeg. Volgens het BRP wonen hier, in sommige gevallen, wel personen. Nader onderzoek moet uitwijzen of dit vastgoed onrechtmatig in gebruik is en of er activiteiten plaats vinden. Landelijke ervaring leert dat na intensivering van de controles gemeenten criminele activiteiten aantroffen die plaatsvonden in op papier leegstaand vastgoed.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “VLAARDINGEN TEGEN OPKOPEN HUIZEN UITZENDBUREAUS

  1. Zit er dan eindelijk schot in de hele zaak. Hopelijk kan hiermee eindelijk een halt toegeroepen worden aan deze oneerlijke praktijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *