Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN TE SNEL MET 4,1 MILJOEN VOOR BINNENSTAD

VLAARDINGEN- De Provincie heeft zich inderdaad al gebogen over de plannen voor de Vlaardingse binnenstad waarin de gemeente in totaal 4,1 miljoen euro wil investeren (zoals u gisteren al hier kon lezen). Dat laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. Dit naar aanleiding van geruchten dat door de miljoeneninvestering al min of meer een streep is gezet door de Provincie. Omroep Vlaardingen wist dit vorige week donderdag al te melden op basis van een e-mail van wethouder Bart de Leede (GroenLinks). De gemeenteraad is al die tijd officieel nog niet geïnformeerd over de laatste stand van zaken. Het gemeentebestuur wil zich nog beraden.

Ondanks het preventief toezicht door de Provincie ziet het er nu nog naar uit dat het stadsbestuur de plannen de komende weken toch door de gemeenteraad zal proberen te loodsen. Dat is opmerkelijk, zo blijkt uit de toelichting door de woordvoerder van de gemeente.

De woordvoerder verduidelijkt: ‘Door het preventief toezicht staan alle besluiten van de raad waaraan extra uitgaven gekoppeld zitten, ter discussie. Hierbij kijkt de Provincie of de uitgaven ‘onvermijdbaar en onuitstelbaar’ zijn. Het klopt dat ook over dit dossier (binnenstad, red.) toestemming van de Provincie nodig is.’

Het toch doorzetten van het besluitvormingsproces rondom het Programma Levendige Binnenstad en het Beeldkwaliteitsplan Binnenstad lijkt daarmee kansloos. Aan dit plan is een budget van 4,1 miljoen euro gekoppeld. ‘Een deel van het budget is in de begroting van 2018 opgenomen. Het gaat om 1,1 miljoen euro aan extra investering die voorgesteld wordt’, laat de woordvoerder weten.

De formele toetsing door de Provincie begint pas na besluitvorming door de Vlaardingse gemeenteraad. De raadsbehandeling van het plan staat gepland in maart. Momenteel heeft dus nog geen formele toetsing plaatsgevonden door de Provincie. De woordvoerder vult aan: ‘We hebben informeel gehoord dat de Provincie het stuk al gelezen heeft en de onvermijdbaarheid en onuitstelbaarheid van de in het raadsvoorstel voorgestelde uitgaven betwijfelt. Nog weinig officieel dus, maar aanleiding om ons te beraden op hoe we verder willen met het besluitvormingsproces rondom het Programma Levendige Binnenstad en het Beeldkwaliteitsplan Binnenstad waarover we de raad zullen informeren.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *