Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN STOPT MET VRIJ REIZEN OUDEREN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen stopt met het vrij reizen voor ouderen. Dat heeft het gementebestuur besloten. Ouderen met een kleine portemonnee kunnen in Vlaardingen nog tot 1 december gebruik maken van Vrij Reizen met het openbaar vervoer. De proef van een jaar loopt dan af en krijgt geen vervolg. Het college van B&W heeft hiertoe besloten, omdat de kosten voor het vrij reizen te hoog zijn voor het aantal mensen dat er gebruik van maakt.

De proef is op verzoek van de gemeenteraad vorig jaar december gestart. Met als doel om bij ouderen met een kleine portemonnee de financiële drempel weg te nemen om familie en kennissen te bezoeken of een uitje te maken. Het gaat om ongeveer 2500AOW-gerechtigden met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Het afgelopen jaar hebben ongeveer 1100 ouderen gebruik gemaakt van de proef vrij reizen met het openbaar vervoer in Vlaardingen.

Wethouder Bart de Leede (GroenLinks): “In de resultaten van de proef zien we dat een aantal ouderen er meer op uit is gegaan. Maar het effect op het daadwerkelijk terugdringen van eenzaamheid onder ouderen is beperkt en de kosten van vrij reizen zijn relatief hoog. Wekunnen het geld maar één keer uitgeven en hebben hiervoor voor komend jaar helaas niet voldoende ruimte in de begroting. Voor ouderen die het Vrij reizen straks gaan missen, hopen we dat ze gebruik gaan maken van alternatieven”. Zo kunnen bewoners gebruikmaken van de Argos Mobiel die mensen tegen een kleine vergoeding binnen Vlaardingen vervoert.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VLAARDINGEN STOPT MET VRIJ REIZEN OUDEREN

  1. Hoop niet dat Schiedam ze volgt want, als het straks koud wordt dan kom ik nergens meer. Maar ja geeft toch niet, want we zijn oud. Dus ophoepelen.vlaardingen en Schiedam zijn niet de wereld.

  2. Nee! Ze geven liever n, grote bus aan dat vervelende pleuris volk asielzoekers die zig niet aan onze wet houden maar,onze oudere tellen niet meer mee wat n,fijn land leven we zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *