Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN STOPT MET PLASTIC CONTAINERS

VLAARDINGEN- De afvalcontainers om uw plastic afval te scheiden worden door de gemeente Vlaardingen weggehaald. Het apart inzamelen van plastic is niet meer nodig, omdat de afvalverwerkingsfabriek de plastic grondstoffen inmiddels zo goed uit het restafval kan halen, dat dit meer bruikbaar plastic oplevert dan via het gescheiden inzamelen.

In Vlaardingen staan 50 containers voor plastic waarvan de inhoud een of twee keer per week afgevoerd wordt naar een verwerker die hier weer nieuwe grondstoffen van maakt. Dat werkt in principe prima, maar in het restafval zit nog steeds veel plastic. Daarom laat de gemeente plastic (net als metalen verpakkingen en drankenkartons) al enige tijd ook uit het restafval halen door de afvalverwerker. Omdat de nagescheiden hoeveelheid plastic groter is dan de inzameling via de containers voor plastic op straat, heeft de gemeenteraad onlangs besloten om helemaal over te gaan op het nascheiden van plastic.

Vanwege deze wijziging worden de oranje containers voor plastic half maart van straat gehaald. De plastic containers op de Afval Apart Punten worden omgebouwd tot een extra container voor glas of papier. Papier, glas en textiel blijven we wel gescheiden inzamelen, evenals groente-, fruit- en etensresten/tuinafval (GFE/GFT). Deze grondstoffen zijn van de beste kwaliteit als ze aan de bron worden ingezameld.

De overgang naar het nascheiden van plastic, is een actie in het kader van de ambitie van Vlaardingen om voor 2022 de hoeveelheid restafval die de verbrandingsoven in verdwijnt te halveren. Onder het motto ‘Samen gaan we de afvalberg te lijf!’ streeft de gemeente naar minder afval en naar meer hergebruik van grondstoffen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VLAARDINGEN STOPT MET PLASTIC CONTAINERS

  1. Ik zamel al jaren het plastic apart in (heb er onlangs zelfs speciaal een speciale vuilnisbak voor gekocht) en nu gewoon bij het restafval ?
    Ik begrijp dat het tegenwoordig mogelijk is om het uit het restafval te kunnen scheiden maar ik kan me niet voorstellen dat apart inzamelen daarom gestopt moet worden want dan is dit reeds “kant en klaar” aangeleverd ?
    Ik vind dit een slechte gang van zaken om mensen te motiveren om afval te scheiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *