Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN STEUNT JONGERENHUISVESTING OP OUDE SHELL-PARK

VLAARDINGEN- Verhuurder Waterweg Wonen kan rekenen op alle steun van het Vlaardingse gemeentebestuur bij de vergunningverlening voor sociale huurappartementen voor jongeren op Park Vijfsluizen. Hierbij wel onder de voorwaarde dat dit passend is in het op te stellen bestemmingsplan en stedenbouwkundig plan. Door de steun kan Waterweg Wonen een subsidieaanvraag doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland om de haalbaarheid voor de bouw van deze appartementen te vergroten.

Vlaardingen heeft definitief besloten tot het aangaan van de samenwerkingsovereenkomst met Heijmans Vastgoed over ontwikkeling van Park Vijfsluizen.

Tot 2017 had ontwikkelaar OVG plannen voor de bouw van een kantorenpark op het terrein van het voormalige Shell sportpark Vijfsluizen, maar OVG is een kantoorontwikkelaar en geen woningbouwontwikkelaar. De gemeente Vlaardingen wil vooral woningen. Daarop is OVG in overleg gegaan met Heijmans, als potentiële kopen van Vijfsluizen, over een alternatief bouwprogramma.

Het voormalige sportpark Vijfsluizen is wat betreft milieuaspecten een zwaarbelaste locatie. Wonen is een kwetsbare functie, waarbij met name geluid en luchtkwaliteit onder druk staan. Zo wordt een harde schil langs de snelweg voorgesteld die ervoor zorgt dat aan de groene binnenkant een geschikte woonklimaat ontstaat.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *