Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN STAAKT SUBSIDIE AAN BUREAU HALT

VLAARDINGEN- Bureau HALT moet het zonder de Vlaardingse subsidie doen van 11.000 euro. In het Herstelplan wordt door burgemeester en wethouders voorgesteld om het bedrag voor Jeugdoverlast en jeugdcriminaliteit te laten vervallen, omdat er van dit budget geen gebruik meer wordt gemaakt.

Halt heeft de wettelijke taak om strafbaar gedrag onder jongeren aan te pakken, zonder dat de jongere een strafblad krijgt. De jongere krijgt letterlijk een tweede kans. Zo’n 16.000 jongeren per jaar in heel Nederland krijgen een Halt-straf opgelegd.

De Halt-straffen worden uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ook financiert het Ministerie de uitvoering van de Halt-straf. Andere financiers zijn gemeenten, rijksoverheid, provincies, zorg- en welzijnsorganisaties, sportbonden of scholen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VLAARDINGEN STAAKT SUBSIDIE AAN BUREAU HALT

  1. Wat is er mis met een strafblad als iemand iets heeft geflikt? Zo voorkomen we toch dat die criminelen straks met een V.O.G. verklaring in baantjes rollen waar ze veel kwaad kunnen? Daar is zo’n strafblad nou net voor bedoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *