Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN SLUIT TROUWZAAL STADHUIS

De trouwzaal van het 350 jaar oude gedeelte van het stadhuis wordt door de gemeente omschreven als ‘ sfeervol en intiem’. Bij de deuropening van de trouwzaal is de oudste drempel van Nederland te vinden. Tijdens opgravingen nabij station Vlaardingen-West troffen archeologen de drempel aan bij de ingang van een boerderij van circa 300 jaar voor Christus. Wie dat wil, kan zijn of haar partner traditiegetrouw na afloop van de ceremonie in de trouwzaal over de stokoude drempel dragen.

VLAARDINGEN- In de trouwzaal op het stadhuis van Vlaardingen zijn tot en met 28 februari geen huwelijksvoltrekkingen mogelijk. De trouwzaal krijgt een facelift. De werkzaamheden zijn begin januari gestart en duren tot eind februari.

De trouwzaal was aan een opknapbeurt toe. Het meest in het oog springend wordt het nieuwe meubilair en de nieuwe vloerbedekking. De vloerbedekking gaat verwijzen naar de Vlaardingse visserijgeschiedenis. Wie na de opknapbeurt de trouwzaal binnenwandelt, stapt op een blauw gemêleerd tapijt gemaakt van gerecyclede visnetten. Ook de wanden krijgen een schilderbeurt en de vloeren ondergaan een onderhoudsbeurt.  In de trouwzaal wordt de historische ambiance sfeervol gemixt met moderne ingrediënten. Als de trouwlustige drukte weer toeneemt in maart, dan heeft het stadhuis een opgeknapte trouwzaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *