WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN SLIJPT MESSEN VOOR TROL D66

VLAARDINGEN- Komende donderdag zal de Vlaardingse gemeenteraad alsnog de stilte doorbreken rond het trollengedrag van Koen Kegel, de fractievoorzitter van D66. De kwestie zal ter spraken worden gebracht in het vragenhalfuur of met het indienen van een motie. Dat is vanavond duidelijk geworden in de uitzending van Omroep Vlaardingen, waar het AOV en fractie Boers over de zaak zijn bevraagd.

Desiree de Jong (AOV) spreekt geen hard oordeel uit. De Jong: “Het is natuurlijk niet voor niets dat iemand daar maximaal zijn excuses voor heeft gemaakt. Er is ook wel eens in het openbaar over andere raadsleden het een en ander gezegd. Toen vond ik het ook heel erg stil blijven. Dat wijt ik ook wel aan het ontbreken van een gedrags- en integriteitscode.”

Ron Boers (fractie Boers) is duidelijk: “Je biedt je excuus aan en dat was het? De universiteitsdocent die bij Thierry Baudet met nazivergelijkingen kwam die heeft ook sorry gezegd. En dan is het goed? Kom op! In bepaalde posities denk je na over dat soort dingen.”

D66’er Kegel heeft onder een valse naam een reactie geplaatst onder een nieuwsbericht op deze site. Daarin haalt Kegel uit naar wethouder Frans Hoogendijk (ONS) wiens positie op dat moment al wankelt. Kegel schrijft, zogenaamd als ‘Edward’: “Nu heeft de wethouder zichzelf en Vlaardingen ook nog eens voor schut gezet. Dus die zal ook wel ontslagen worden.”

Het is publiek geheim dat Kegel graag wethouder wil worden wanneer D66 weet aan te schuiven bij het huidige stadsbestuur, maar op en rondom het stadhuis wordt vooral raadslid  Bert van Nieuwenhuizen (D66) getipt als kansrijk voor een eventuele zetel in het college. Van Nieuwenhuizen wordt gezien als een meer ervaren bestuurder. Eind januari 2017 werd Van Nieuwenhuizen al eens tussentijds geïnstalleerd als wethouder in het vorige college. Van Nieuwenhuizen volgde toen wethouder Ruud de Vries (D66) op, die ontslag nam. Kegel was op dat moment fractie-assistent bij D66 Vlaardingen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *