WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN SCHRIKT TERUG VAN OMVORMEN WINKELPANDEN

VLAARDINGEN- Het is bij nader inzien geen goed idee om winkelpanden in zeker drie straten in het Vlaardingse centrum in te zetten voor wonen of dienstverlening. Het gaat om winkelpanden in de Waalstraat, Peperstraat en de Hoogstraat-Noord en -Zuid.

De gemeente heeft de binnenstad opgedeeld in een kernwinkelgebied met Veerplein, Korte Hoogstraat, Hoogstraat-Midden en Liesveld, en de aanloopstraten, zoals de Fransenstraat en de Kuiperstraat. Met de subsidieregeling Binnenstad Vlaardingen stimuleert de gemeente winkeliers om naar het kernwinkelgebied in de binnenstad te verhuizen en vastgoedeigenaren om hun winkelpanden in het omliggende gebied te veranderen naar woningen of dienstverlening.

In de eerste periode van de uitvoering van de subsidieregeling heeft de gemeente geconstateerd dat er hernieuwde interesse is onder winkeliers om zich in het aanloopgebied te vestigen, ook omdat de gemeente hier in de openbare ruimte heeft geïnvesteerd. Daarom vindt de gemeente het van belang om het aanloopgebied te behouden als winkelgebied. Om die reden besluit het college van burgemeester en wethouder om niet langer actief te stimuleren om detailhandel in het aanloopgebied om te zetten naar dienstverlening.

Binnen de subsidieregeling blijft het versterken van het kernwinkelgebied centraal staan. Met zowel een aantrekkelijk kernwinkelgebied als een aantrekkelijk aanloopgebied hebben winkeliers meer kansen om geclusterd bij elkaar te zitten, waarbij de ondernemer kan kiezen voor een huurbedrag dat hem het beste past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *