Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN ROEPT HULP IN VOOR SNELLE WONINGBOUW

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen gaat de komende periode de mogelijkheden onderzoeken voor samenwerking met de ‘Vliegende Brigade’. Dit is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gericht op het leveren van extra menskracht voor het versnellen van woningbouwprojecten.

De Vliegende Brigade bestaat voornamelijk uit extern ingehuurde expertise. Denk hierbij aan een ervaren gebiedsontwikkelaar, planeconoom of procesmanager met vastgoedkennis.

De hoge bevolkingsgroei in recente en komende jaren leidt tot een grote vraag naar woningen. De groei in het afgelopen jaar bedraagt circa 100.000 mensen en komt vrijwel geheel op het conto van migratie te staan. Arbeidsmigranten uit Oost-Europa, Zuid-Europa, expats uit India, gezinsherenigers en de aanhoudend asielmigranten blijven toestromen dankzij de open EU-grenzen.

De provincie en gemeenten hebben samen geconstateerd dat het sneller kan met de realisatie van woningbouwplannen. Er is in veel gevallen een tekort aan goed personeel met de juiste expertise, bij zowel gemeenten als de bouw. Dit zou het gevolg zijn van de economische crisis waarin veel vakmensen zijn ontslagen en er te weinig nieuwe professionals voor in de plaats zijn gekomen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “VLAARDINGEN ROEPT HULP IN VOOR SNELLE WONINGBOUW

  1. Schieten wij niet te ver door met migratie uit andere landen ?
    Wij kunnen toch niet alle migranten huisvesten en voorzien van huizen en levensonderhoud ?
    Het houd een keer op.

    De nederlanders moeten alsmaar meer belastingafdracht doen om het systeem wat onze opa’s en oma’s opgebouwd hebben staande te houden.

    Ik heb mijn twijfels.

  2. Ik ken nog 30 landen , die hier heel graag heen willen . Komt allemaal doordat ze hier geld krijgen en in hun eigenland moeten ze er voor werken . Ze moeten hun eigen land op bouwen kunnen onze jongen mensen ook een huis kopen . Want dat zit er voor hen niet in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *