Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN PRIJST EIGEN BIODIVERSITEITSBELEID

VLAARDINGEN- In Vlaardingen zijn veel ecologische zones en hotspots die zorgvuldig worden beheerd door de gemeente. Dat krijgt de fractie Boers te horen van het stadsbestuur in antwoord op schriftelijke vragen over het vergroten van de biodiversiteit.

Bij de aanplant van bomen en planten, en bij het inzaaien van grassen en kruiden, kiest de gemeente voor biodiversiteit, inheemse soorten en soorten die bestand zijn tegen het veranderende klimaat waarbij voorkeur uitgaat naar soorten die een grote ecologische waarde hebben. Dit past ook in het groenbeleidsplan “Vlaardingen Blijvend Groen 2012” waarin ecologische zones en hotspots in kaart gebracht zijn. De manier waarop Vlaardingen de ecologische bermen beheerd zou daardoor al jaren een inspiratie zijn voor andere steden.

Bij de reconstructies van wegen worden de bermen ingezaaid met inheemse kruiden die ook insectvriendelijk zijn. Daarnaast zijn er op een aantal locaties vaste planten borders gerealiseerd om de biodiversiteit te vergroten. Bij keuze voor beplanting, neemt de gemeente de ecologische waarde van beplanting mee als een van de criteria.

2 reacties op “VLAARDINGEN PRIJST EIGEN BIODIVERSITEITSBELEID

  1. Ok Vlaardingen, lekker bomen blijven kappen dan. De groenste gemeente zijn we inmiddels niet meer en met die biodiversiteit zal het dan ook wel spoedig over zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *