Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN POSITIEF OVER VERWERKING RADIOACTIEF AFVAL

VLAARDINGEN- Het Vlaardingse college van burgemeester en wethouders heeft een schriftelijk advies uitgebracht aan de Provincie over de verwerking van radioactieve stoffen bij Jansen Recycling Group aan de Koggehaven. Het advies heeft betrekking op de uitbreidingsvergunning.

Overleg met de gemeente, de Provincie en het bedrijf heeft eerdere zorgen van het handelen met het radioactief afval materiaal weggenomen. Volgens de gemeente Vlaardingen zorgen de voorschriften van de vergunning er voor dat er geen straling buiten de locatie van het bedrijf komt. Er wordt voldaan aan de gestelde dosislimieten die in de Kernenergiewet zijn voorgeschreven. Het college van B&W adviseert daarom positief op de uitbreidingsvergunning. Als de Provincie de vergunning goedkeurt mag het bedrijf NORM-afval verwerken.

De gemeente legt uit: ‘NORM is een categorie binnen het Laag- en Middelradioactief afval (LMRA). NORM-afval is afval ontstaan uit het gebruik van natuurlijke grondstoffen. In boorplatforms voor olie en gas kan het voorkomen dat materialen licht verhoogd radioactief zijn. Materialen waar NORM op aanwezig is worden op een afgescheiden deel van de locatie opgeslagen. De Autoriteit Nuclaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) heeft op 10 juli 2019 de Kernenergievergunning verleend voor het verrichten van handelingen met materialen met van nature voorkomende radionucliden.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *