Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN PASSANTENSTEIGER RIJKER

VLAARDINGEN- De nieuwe passantensteiger bij de Vlaardinger Driesluizen (einde Hoogstraat) is zojuist feestelijk geopend door wethouder Bart de Leede (GroenLinks). De openingshandeling bestond uit het doorknippen van een groen lint.

De steiger is onderdeel van een groter project waarbij recreatieve verbindingen  worden gelegd van en naar Vlaardingen en is mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland. Het biedt recreanten een plek om voor een korte tijd, tussen zonsopkomst en zonsondergang, af te meren en Vlaardingen te verkennen. 

Vanuit de kant van omwonenden is er kritiek op de losse stenen waaruit de kade nu bestaat. De buurt spreekt van ‘rotsen’. De wethouder gaat in overleg met de klagers.

De Vlaardinger Driesluizen verbindt de Vlaardingervaart met de Oude Haven van Vlaardingen. De sluis wordt geopend door middel van een muntautomaat. De huidige sluis dateert uit 1960.

Foto’s: Arne van der Zande

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “VLAARDINGEN PASSANTENSTEIGER RIJKER

  1. De nieuwe passantensteiger bij de Vlaardinger Drie sluizen is momenteel een aanfluiting. Vrijwel de hele steiger zit onder de (ganzen) poep!!
    Ik ben heel benieuwd of daar iets aan zal worden gedaan. Ik zou met mijn boot niet aanleggen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *