Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN OVERLEGT MET OM OVER AANPAK BEDRIJVENTERREINEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen is in overleg met het Openbaar Ministerie (OM) en de politie over het aanwijzen van bedrijventerreinen als veiligheidsrisicogebied. De VVD heeft onlangs aangedrongen op uitbreiding naar de bedrijventerreinen, maar volgens burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) liggen er momenteel onvoldoende feiten voor die dit rechtvaardigen.

De VVD krijgt te horen dat hun wens ten zeerste wordt onderschreven om illegale en ondermijnende activiteiten aan te pakken op bedrijventreinen. Eenhoorn: ‘Het aanwijzen van de bedrijventerreinen als veiligheidsrisicogebieden zou daar zeker aan bijdragen en is ook onze wens. Wij hebben hier dan ook overleg over met zowel de districts- en teamchef van de politie als de officier van justitie. Het is geen onwil van deze partijen, maar dat is een formele grondslag noodzakelijk en er liggen nu onvoldoende feiten voor die uitbreiding van het veiligheidsrisicogebied met de bedrijventreinen rechtvaardigen. Samen met de politie en het OM zijn en blijven wij hierover in nauw overleg.’

Eerder kwam de VVD met een opsomming van incidenten die aanwijzing juist wel rechtvaardigen. Het ging daarbij om onder meer diverse branden, inbraken en de vondst van een vuurwapen. Daar denkt de burgemeester anders over.

Eenhoorn: ‘ Preventief fouilleren is een zwaar middel. Een gebied kan alleen worden aangewezen als veiligheidsrisicogebied als er sprake is van meerdere (gewelds)meldingen of incidenten met wapens. Het aantreffen van één vuurwapen is onvoldoende. Het gevonden wapen in een loods op bedrijventerrein De Vergulde Hand, waarnaar u verwijst, bleek een op de juiste wijze onklaar gemaakt wapen te zijn waarvan ook een certificaat werd aangetroffen. Indien een dergelijk wapen binnen wordt aangetroffen, is dit niet strafbaar. Het wapen is uiteindelijk wel in beslag genomen en vernietigd.’

Ondertussen werkt de gemeente aan een integrale aanpak van de bedrijventerreinen met als doel schoon, heel en veilig. Zo is inmiddels gestart met het traject Keurmerk Veilig Ondernemen voor de bedrijventerreinen Groot Vettenoord en de Vergulde Hand. Een kwartiermaker brengt momenteel maatregelen voor een effectieve aanpak van ondermijning op de bedrijventerreinen in kaart.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *