WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN ORGANISEERT BUSREIS VOOR OEKRAÏNERS

VLAARDINGEN- Oekraïners in Vlaardingen worden door de gemeente met bussen vervoerd naar de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), om daar met grote groepen tegelijk een sticker af te halen voor in het paspoort. Met de plakker kunnen de Oekraïners onbeperkt reizen van en naar het vermeende oorlogsgebied.

Vanuit de gemeente wordt de Oekraïners dringend geadviseerd om gebruik te maken van deze groepsafspraak. De gemeente verzorgt het busvervoer vanaf Casa Nova (Olivier van Noortlaan 120) naar de locaties van de IND in Nieuwegein en Rijswijk.

Volgens de gemeente Vlaardingen is de sticker belangrijk. Hiermee kunnen Oekraïners tot in ieder geval 4 maart 2023 in Nederland verblijven en aanspraak maken op leefgeld, opvang, medische zorg en onderwijs voor kinderen. Ook kunnen ze hiermee naar Oekraïne heen en weer reizen, bijvoorbeeld voor familiebezoek.

3 gedachten over “VLAARDINGEN ORGANISEERT BUSREIS VOOR OEKRAÏNERS

  1. Dat is leuk, hier geld ophalen en gratis met de bus dat geld wegbrengen naar het thuisland en dan vervolgens weer terugkomen om nieuw geld te halen.

    En dan maar zeggen dat Sinterklaas niet bestaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *