Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGEN OP SCHEMA MET VERPLICHTE ZORG’

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen ligt op schema in aanloop naar de wet verplichte GGZ die vanaf 1 januari 2020 geldt. Dat laat wethouder Jacky Silos (CDA) weten bij bespreking van de gevolgen van de nieuwe wet voor Vlaardingen. Voor inwoners komt er de mogelijkheid om melding te doen bij de gemeente over personen waar verplichte zorg eventueel wenselijk is. De burgemeester krijgt de taak mee te beslissen in crisissituaties.

Iedere inwoner van Vlaardingen moet straks een melding kunnen doen over bijvoorbeeld een buurman, buurvrouw of een familielid. De gemeente is vervolgens verplicht om onderzoek uit te voeren naar de noodzaak voor verplichte zorg. Daarnaast krijgt een burgemeester een nieuwe taak. De eerste burger moet bij een crisissituatie een zienswijze meenemen in de beoordeling of iemand verlichte zorg nodig heeft.

Er mag maximaal 18 uur zitten tussen het moment dat de crisis ontstaat en de burgemeester een beslissing moet nemen. Vanaf het moment waarop de burgemeester heeft besloten tot verlichte GGZ mag er nog maximaal 12 uur worden gewacht.

Onder de nieuwe wet kan de verplichte zorg ook buiten een GGZ-instelling plaatsvinden, dus ook in de thuissituatie. In de huidige wet uit de jaren ‘90 staat opname nog centraal en niet behandeling van de persoon.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *