RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN-OOST HEEFT BREXITCAMERA

VLAARDINGEN- De tijdelijke camera langs de Vulcaanweg in Vlaardingen-Oost staat opgesteld om het verkeer te monitoren. De camera riep de afgelopen weken vragen op bij passanten. De verkeersmaatregel is getroffen rondom de Brexit door de gemeenten Vlaardingen en Rotterdam.

De verkeerscontrole is nodig in verband met de tijdelijke bufferparkeerplaats in de Waterleidingstraat. Deze parkeerplaats wordt binnenkort gebruikt door vrachtwagenchauffeurs, die hun douanepapieren niet op orde hebben en wachten op een overtocht via DFDS. De truckers kunnen tijdelijk hun vrachtwagen op het terrein in de Waterleidingstraat parkeren.

In Vlaardingen-Oost is een verkeerscirculatieplan (VCP) opgesteld, om de verwachte verkeersoverlast zoveel mogelijk te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen. Zo wordt onvoorbereid vrachtverkeer zo veel mogelijk weggeleid van de ferry terminal. Met de camera wordt de verkeerssituatie in de gaten gehouden en er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer te begeleiden. Ook goede verwijzingen, zoals een tekstkar, gele bewegwijzering en informatieflyers voor het vrachtverkeer, dragen bij aan een zo goed mogelijke verkeersafwikkeling. De verkeersdoorstroming in het gebied wordt continu gemonitord en er wordt direct ingegrepen als dat nodig is. Dit wordt gecoördineerd vanuit de verkeerscentrale in Rhoon.

Als het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt komen er weer echte grenscontroles met Engeland. Dit heeft gevolgen voor de afhandeling van het vrachtverkeer bij de ferry terminals, omdat extra douaneformaliteiten noodzakelijk zijn. De kans op files nemen daardoor ook toe. In de regio Rotterdam gaat het om de ferry terminals: C.RO in Rozenburg, StenaLine en P&O in de Europoort, StenaLine in Hoek van Holland en DFDS in Vlaardingen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *