Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN ONTKOMT NIET AAN VLIEGVELD ROTTERDAM

Vlaardingen wil inzicht hebben op de gevolgen van het luchthavenbesluit en de uitbreidingsplannen voor bestaande woningen en nieuwe woningbouwplannen wanneer er meer boven Vlaardingen wordt gevlogen. De gemeente  heeft de DCMR verzocht om over deze punten nader te adviseren.
Vlaardingen wil inzicht hebben op de gevolgen van het luchthavenbesluit en de uitbreidingsplannen voor bestaande woningen en nieuwe woningbouwplannen wanneer er meer boven Vlaardingen wordt gevlogen. De gemeente heeft de DCMR verzocht om over deze punten nader te adviseren.
VLAARDINGEN- De geluidcontouren van Rotterdam The Hague Airport zullen hoe dan ook tot over het grondgebied van de gemeente Vlaardingen komen. Dat blijkt uit het Milieu Effect Rapport (MER). Ook als de luchthaven geen toestemming krijgt om te groeien.

Het gaat dan om een strook langs de A-20 boven Holy—Zuid en de noordkant van Vlaardinger Ambacht. Als de luchthaven groeit komen deze contouren verder westelijker over Vlaardingen te liggen. Dit heeft mogelijk gevolgen voor de bouwplannen in dit deel van Vlaardingen.

Om te onderzoeken hoeveel draagvlak er bestaat voor een nieuw luchthavenbesluit is de onafhankelijk Verkenner Joost Schrijnen aangesteld. Schrijnen is in gesprek gegaan met de wethouders Ruud van Harten (CU-SGP) en Hans Versluijs (PvdA). De twee wethouders hebben ingebracht dat een belangrijk uitgangspunt voor Vlaardingen is dat uitbreiding van het vliegveld geen nadelige gevolgen mag hebben voor de luchtkwaliteit, externe veiligheid en woningbouwplannen.

Schrijnen is aangesteld door de provincie en de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland. Hij brengt advies uit aan deze groep van gemeenten en provincie. Verkenner Schrijnen heeft in de eerste fase van zijn onderzoek met een veertigtal organisaties (waaronder de gemeente Vlaardingen) gesprekken gevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *