Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN NIET BANG VOOR WEERKAATSING GELUID VIJFSLUIZEN

VLAARDINGEN- Het effect van het bouwplan van Park Vijfsluizen in Vlaardingen op geluid in de omliggende wijken is nihil. Dat denkt men bij de gemeente Vlaardingen. Op basis van geluidsmetingen worden de bouwplannen wel aangepast om de geluidsoverlast in het nog te bouwen Park Vijfsluizen tot een minimum te beperken. Mogelijk kaatst het geluid terug op de toekomstige woningen in het Park.

Mocht er al sprake zijn van weerkaatsing, dan vindt die niet plaats in de richting van de omliggende wijken, zo verzekert het gemeentebestuur de PvdA. De partij heeft vragen geled over mogelijke geluidsoverlast rond het nieuwbouwproject.

Volgens het stadsbestuur zijn de belangrijkste bronnen (industrie en A4) gelegen aan de rand van de gemeente. Er kan zeer beperkt afschermende werking zijn, maar die wordt omschreven als ‘gering’. De verwachting is dat de realisatie van het bouwplan niet leidt tot een merkbaar andere geluidsbelasting op de bestaande woningen. Tijdens de bouw van de woningen kan uiteraard wel bouwlawaai ontstaan dat uitstraalt naar de omliggende wijken, maar deze bouwwerkzaamheden zijn van tijdelijke aard.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VLAARDINGEN NIET BANG VOOR WEERKAATSING GELUID VIJFSLUIZEN

  1. Wie is Vlaardingen in dit geval? De PvdA schijnt experts in dienst te hebben op het gebied van akoestische reflectie. Knap hoor, die onzin heb ik van andere partijen nog niet gehoord. Kijk maar uit, straks eist Groen Links nog opheldering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *