Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN NIET BANG VOOR UITSTOOT CRUISESCHEPEN

VLAARDINGEN- Burgemeester en wethouders van Vlaardingen bestrijden het idee dat de uitstoot van cruiseschepen zeer schadelijk is voor de inwoners van de haringstad. De fractie Boers (fB) heeft het gemeentebestuur gewezen op een publicatie van Transport & Environment dat zich specifiek richt op zwaveldioxide, maar volgens het stadsbestuur vindt de uitstoot van schepen en dus ook van cruiseschepen voor een groot deel op de oceaan plaats. De uitstoot op de oceaan draagt nauwelijks bij aan de blootstelling van de bevolking. De bijdrage van de zeescheepvaart aan de concentratie stikstotdioxide in Vlaardingen is om en nabij de 13%. Het aandeel cruiseschepen op het totaal van zeeschepen is daarbij 0,1%.

Bovendien ontvangt Vlaardingen financiële bijdragen ter verbetering van het woon- en leefklimaat uit het programma ‘Bestaand Rotterdams Gebied’. Het doel is om naast de ontwikkeling van de haven ook de woon-en leefomgeving te verbeteren vanwege de eventuele hinder die de havenactiviteiten voor de omgeving kunnen opleveren.

Het programma bestaat momenteel uit 90 projecten, waarvan er ook een aantal in Vlaardingen lopen of al zijn afgerond. Het gaat dan bijvoorbeeld om de realisatie van geluidschermen bij de Westwijk en het aanbrengen van stil wegdek op verschillende wegen in Vlaardingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *