Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGEN MOET VERBOD OP LACHGAS INVOEREN’

VLAARDINGEN- De verkoop van lachgas in de openbare ruimte en bij evenementen in Vlaardingen moet worden verboden. Daarvoor pleit de VVD in de haringstad. De liberalen wil ook dat het eventuele verbod daadwerkelijk wordt gehandhaafd door de politie en toezichthouders van de gemeente, zoals in Amsterdam nu al gebeurt, inclusief het geven van boetes en last onder dwangsom.

Tijdens de behandeling van het Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) heeft de VVD het lachgasgebruik al meermaals aan de orde gesteld en de toezegging gekregen dat er onderzoek zou volgen. ‘Duidelijk is dat de problematiek van gebruik van lachgas zich in een snel tempo over Nederland verspreidt’, meent de VVD.

De gemeente Amsterdam heeft al bekend gemaakt dat men aan de verkoop van lachgas op straat een einde wil maken. Aanleiding is de toenemende overlast bij verkoop op straat, ernstige gezondheidsklachten bij excessief gebruik en het vele afval van gebruikte patronen op straat. Naast de maatregelen die Amsterdam nu neemt zijn meer gemeenten in Nederland bezig om te komen tot een verbod van de verkoop op straat.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *