Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN MOET LOBBYEN VOOR GELD FIETSSNELWEGEN

VLAARDINGEN- Er moet extra geld komen voor fietssnelwegen in Vlaardingen. De Vlaardingse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur daarvoor gaat lobbyen bij de metropoolregio (MRDH). Dit op verzoek van de fractie van de CU-SGP in Vlaardingen. Erik van Pienbroek (CU-SGP): “Gezien onze financiële situatie willen we toch extra aandacht bij de MRDH hiervoor vragen. Zodat we op een andere manier met het vervoer om kunnen gaan.”

Wethouder Bart Bikkers (VVD) is in eerste instantie niet zo enthousiast om te gaan lobbyen. De wethouder vindt het ‘iets wat overbodig’. Bikkers: “De wens is in lijn met wat de MRDH en de gemeente Vlaardingen op dit moment aan het doen zijn. Daar waar de MRDH op dit moment de fietsroutes aan het uitrollen is en dat ook als een belangrijke prioriteit ziet, sterker nog, niet 50% wordt gesubsidieerd, maar 70%. Dat zal in de begroting ook terug te zien zijn. Wat dat betreft is elke hulp vanuit de regionale partners uiteraard van harte welkom.”

Van Pienbroek (in het dagelijks leven fietsverkoper): “We begrijpen dat het in diverse nota’s staat, maar zie het als een lobby. Even extra aandacht vragen bij de MRDH. Als gemeente hebben wij de ambitie om Fietsstad 2020 te worden en te zorgen voor een verbeterde bereikbaarheid voor fietsers. In regionaal verband steunen wij de MRDH in het uitrollen van fietssnelwegen.”

Met 19 stemmen voor en 13 tegen onderschrijft een raadsmeerderheid de wens van de CU-SGP en verwacht actie van de wethouder.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *