Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN MOET IN HALF JAAR 57 VLUCHTELINGEN HUISVESTEN

VLAARDINGEN- In Vlaardingen moeten 57 vluchtelingen met voorrang aan een woning worden geholpen, binnen de eerste zes maanden van het volgende jaar. Dat is wat het AOV te horen krijgt in antwoord op vragen naar de zogenaamde taakstelling.

De gemeente Vlaardingen blijft in goed overleg met de woningcorporaties om de huidige taakstelling te vervullen. Vooralsnog wordt niet voorzien dat de hogere instroom niet gehuisvest kan worden.

De verplichte huisvesting, voor de tweede helft van 2021, wordt in het tweede kwartaal van 2021 bekend gemaakt. De impact die dit zal hebben op de woningverdeling is dat minder woningen vrij komen die via het aanbodmodel van Woonnet Rijnmond verdeeld kunnen worden, zo erkent het stadsbestuur.

Een poging van het AOV en de fractie Boers om de urgentie voor vluchtelingen in te trekken is afelopen voorjaar van tafel geveegd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

10 reacties op “VLAARDINGEN MOET IN HALF JAAR 57 VLUCHTELINGEN HUISVESTEN

 1. Al onze kinderen staan jaren op de wachtlijst soms wel meer dan 10 jaar en al die zogenaamde vluchtelingen die niets bijdrage aan onze maatschappij en de meeste die hier hun hand ophouden krijgen zo maar onze woningen en dat pikken wij met zijn allen, een schande.
  Volgend jaar verkiezingen nu maar hopen dat mensen een keer met hun verstand kiezen zodat we gouw verlost zijn van al die vluchtelingen en dat zooitje die dit in stand houden

 2. Gewoon je kind inschrijven, zoals bij scholen, als je kind geboren wordt. Dat maakt de kans op een woning groter. Maar niet verder vertellen tegen gelukzoekertjes. En de ouders met kind wat zelfstandig wil gaan wonen, die nu in een 5 kamer woning wonen, moeten gewoon onderhandelen met verhuurders, dat zij deze woning verlaten voor 2 woningen.

  1. I.d.d. Hans kopen zou het mooiste zijn voor je kinderen.
   Helaas is dat in Rijnmond vrijwel onmogelijk. Of huisjesmelkers kopen huizen met contant geld boven de vraagprijs of een wethouder verkoopt deze woningen boven de marktwaarde of koopt een woning onder de marktwaarde. Door deze manier van handel is er voor de gemiddelde Rijnmonder geen mogelijkheid om iets te kopen.

 3. Hoe komen al die gezinnetjes dan aan een koopwoning? De woningen die verkocht worden in onze wijk worden gewoon door gezinnen gekocht. Mijn kinderen hebben ook gewoon een huis gekocht. Huren is te duur en je komt er toch niet tussen.

 4. Maar voor sommige mensen is het onmogelijk om te kopen, en is huren de enige optie. Maar ik denk inderdaad wel dat je op dit moment veel gunstiger in een koopwoning zit als huurhuis. Huurprijzen stijgen de pan uit, net een vette huurverhoging gehad en als kers op de taart mocht ik ook nog meer service kosten betalen van de Woonplus….. Schandalig.
  En alles wat leeg komt te staan wordt vluchtelingen in geplaatst die zoals hierboven al gezegd werd niks bijdragen aan de maatschappij, en ra ra politiepet allemaal ook nog een auto in ons bezit hebben. Je ziet het met eigen ogen gebeuren dat we worden overlopen en platgetrapt als een stel mieren. Mijn mening we zijn te laat dit is niet terug te draaien, het addderen gebroed zit er al en laat zich onder geen beding meer wegsturen, sterker nog ze worden toegelaten om te vermenigvuldigen!!! Ik reken er wel op dat mijn kinderen lang bij ons zullen wonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *