Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGEN MOET DURVEN OPSTAPPEN BIJ AFSPRAKEN HUURWONINGEN MINIMA’

VLAARDINGEN- De fractie Kerkhof (fK) vindt dat Vlaardingen uit het project moet durven stappen waarbij de sociale woningvoorraad meer evenredig over de regio wordt verdeeld. Dat laat fractievoorzitter Marcel Kerkhof weten voor de microfoon van Omroep Vlaardingen. Kerkhof heeft de indruk dat andere gemeenten Vlaardingen aan het lijntje houden met de belofte vooral elders sociale huurwoningen te bouwen, waardoor de druk op de Vlaardingse woningvoorraad af kan nemen door woningzoekenden van buiten de haringstad.

Kerkhof heeft weinig vertrouwen in het nakomen van de afspraken door regiogemeenten en dreigt met opstappen: “Wij moeten daar ook eens een hardere uitspraak over doen. En wij vinden dat dus ook. Dat is niet wat de voorkeur heeft. We willen natuurlijk dat ze gewoon die gemeentes in het gareel krijgen. Ik kijk ook uit naar de eerste evaluatie daarvan. Of het gelukt is, want ik wil wel eens weten hoe het ervoor staat.”

De fK houdt met het geven van gedoogsteun het huidige college in stand, wat betekent dat er in de praktijk wordt meegewerkt aan alle afspraken over de verdeling van minima van elders over de Vlaardingse sociale woningvoorraad. Kerkhof: “Ik vind wel zolang wij daarin zitten moeten wij wel gewoon doen wat er van ons verlangd wordt. Dat betekent dus ook dat er ook mensen zullen zijn die van buiten de gemeente binnenkomen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *