Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGEN MOET AANSLUITEN BIJ PROEF WALSTROOM’

VLAARDINGEN- GroenLinks (GL) in Vlaardingen is benieuwd hoe de proeven met LNG verlopen bij DFDS. De partij vindt dat de Oostwijk overlast ondervindt als gevolg van de continue draaiende dieselmotoren. Onder andere het Havenbedrijf Rotterdam gaat volop inzetten op walstroom. Wat GL betreft moet Vlaardingen meedoen met deze ontwikkeling.

Het afgelopen jaar heeft GL meermaals aandacht gevraagd voor de (geluids)overlast en luchtvervuiling die veroorzaakt zou worden door DFDS. De afgelopen weken bereiken GL wederom klachten over geluidsoverlast. De partij stelt: ‘Recentelijk heeft ook een geluidsmeting van de SP laten zien dat er wel degelijk pieken gemeten worden aan decibel. Daarnaast staat ook het (vracht)verkeer de laatste maanden wederom veelvuldig muurvast, dit heeft niet alleen geluidsoverlast, maar ook extra luchtvervuiling tot gevolg.’

Inmiddels zijn de Gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam gestart met een proef om kleine zeeschepen aan de Parkkade te voorzien van elektriciteit via walstroom. Ook de gemeente Schiedam is benaderd door het Havenbedrijf Rotterdam om mee te doen in de tweede fase van het onderzoek naar walstroom. Dit zou namelijk een oplossing kunnen zijn voor de off-shore schepen bij Huisman. En in Maassluis gaat binnenkort de geluidsoverlast en luchtvervuiling omlaag, omdat offshore aannemer Heerema, walstroom gaat gebruiken voor z’n werkschepen op de Landtong Rozenburg. Vlaardingen kan wat GL betreft niet achterblijven bij deze ontwikkelingen, walstroom zou een uitkomst kunnen betekenen voor ons havengebied.

GL heeft vorig jaar schriftelijke en mondelinge vragen aan het college gesteld. Daaruit werd duidelijk dat het aantal decibel door vrachtverkeer zou verminderen en dat de mogelijkheden van LNG onderzocht zouden worden. De partij is zeer benieuwd naar de stand van zaken en ziet graag een proactieve samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam inzake walstroom.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *