Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN MAAKT PLAATS VOOR EXTRA WINDTURBINES

VLAARDINGEN- Burgemeester en wethouders van Vlaardingen komen met een gewijzigd bestemmingsplan voor Windpark Oeverwind. Het doel van het nieuwe bestemmingsplan is het mogelijk maken dat twee nieuwe windmolens.

Het lokale Vlaardingse Energie Collectief (VEC) wil gezamenlijk met de landelijke coöperatie De Windvogel de twee nieuwe windturbines bouwen in het oostelijk deel van het voormalige Oeverbos.

In het gunstigste geval leveren de twee windturbines het streefvermogen van circa 4,4 tot 7 megawatt. Dit is in theorie genoeg windenergie om ongeveer 2.207 Nederlanders te voorzien van elektriciteit uit wind. Dit is circa 3 % van het aantal inwoners van de gemeente Vlaardingen.

Hoewel energie uit fossiele energiebronnen in de komende decennia nodig blijft, zal hernieuwbare energie een steeds groter onderdeel gaan uitmaken van de energiemix. Volgens het rijksbeleid zijn de belangrijkste vormen van hernieuwbare energie in Nederland windenergie, zonne-energie, bio-energie en aardwarmte. Een kleinere rol spelen waterkracht, omgevingswarmte (warmtepompen in woningen) en energie uit potentieel verschil zoet-zout (osmoseenergie of ‘blue energy’).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *