Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN LANCEERT DOEBOEK MIDDELEEUWEN

Over de Slag bij Vlaardingen
Dit jaar herdenkt en viert Vlaardingen het 1000-jarige jubileum van de Slag bij Vlaardingen. Tijdens dit jaar zijn er veel activiteiten in de hele stad. Zo wordt de veldslag nagespeeld door ruim 500 middeleeuwers en 250 ridders op 9 en 10 juni in de Broekpolder. Tijdens de veldslag gaat het om de krachtmeting tussen graaf Dirk III en zijn landsheer keizer Hendrik. Op 15 en 16 juni is de viering van de overwinning in de binnenstad tijdens een Historisch Stadsspektakel.

VLAARDINGEN- Kinderen in Vlaardingen kunnen spelenderwijs kennismaken met de middeleeuwen. Vlaardingen lanceert aanstaande donderdag het Doeboek Vlaardingen 1018 voor kinderen tussen 6-12 jaar. Vlaardingen herdenkt in het jaar 2018 de Slag bij Vlaardingen 1018.

Het doeboek is voor kinderen een prachtige uitdaging om aan te gaan tijdens de vakantie. Het boek telt maar liefst negenenveertig pagina’s vol raadsels, puzzels, knutselopdrachten, kleurplaten en spelletjes. Help de ridder zijn weg te vinden naar zijn zwaard of probeer samen met koopman Mon te ontsnappen aan graaf Dirk. Knutsel een prachtige prinsessenhoed of een stoere ridderhelm en zorg dat je het lied van ‘Dirk de graaf’ uit volle borst mee kunt zingen.

Voor de spelletjes in het boek hebben de kinderen hun creativiteit en speurtalent nodig en dat niet alleen. Met het doeboek kunnen de kinderen bij verschillende organisaties en winkels in de binnenstad van Vlaardingen stickers ophalen. De stickers verdienen ze door op de locaties opdrachten uit te voeren. Bovendien kunnen ze bij het ‘middeleeuws kampement en de veldslag’ in de Broekpolder of het ‘Historisch Stadsspektakel’ in de binnenstad in juni een grote riddersticker halen voor in hun boek.

Het doeboek is vanaf 26 april voor 2,65 te koop bij verschillende instellingen en winkeliers in de stad die te herkennen zijn aan de poster die zij tonen in hun organisatie. De verkoopadressen zijn ook te vinden op www.binnenstadvlaardingen.nl en op Facebook Binnenstad Vlaardingen.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *