Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN LAAT RAADSVRAGEN MAANDEN ONBEANTWOORD

VLAARDINGEN- Er komt maar geen antwoord op de bijna honderd schriftelijke vragen betreffende de jaarwisseling en de vreugdevuren in Vlaardingen. Het gaat om de vragen die zijn gesteld door raadslid Tim Thiel (fractie Boers). PvdA-burgemeester Annemiek Jetten doet of haar neus bloedt en haar eigen partij vindt dat meer dan terecht. De vragen zijn eind januari ingediend. Jetten: “Het waren trouwens vragen aan het college …”

Volgens de burgemeester zou een deel van de vragen afgelopen donderdag tijdens de Raadskamer wel degelijk van een antwoord zijn voorzien, tijdens een evaluatie van de jaarwisseling. Thiel: “Ik heb inderdaad aangegeven dat er enkele vragen beantwoord zijn, maar als je het door gaat nemen dan zijn er een heleboel zaken die nog open staan.“

Daar heeft de voorzitter van de tweekoppige PvdA in de gemeenteraad geen enkele boodschap aan. Stefanie Solleveld (PvdA): “Volgens mij moeten we voor ogen houden dat het stellen van negenennegentig vragen bakken met geld kost. Dan is mijn eerste vraag; wat is nou precies uw doel? En hoe effectief is het om met negenennegentig antwoorden dat doel te bereiken?”

Thiel: “Volgens mij is het mijn recht om vragen te stellen en hoeveel vragen dat zijn is helemaal niet relevant.”

Solleveld: “Als dit het antwoord is wat de fractie Boers zelf geeft, dan vind ik dat de negenennegentig vragen ook wel naar behoren zijn beantwoord.”

Burgemeester en wethouders gaven drie maanden terug aan alleen bereid te zijn de vragen van Thiel te beantwoorden wanneer hij eerst vermanend is toegesproken door de gemeenteraad. De burgemeester en de wethouders stellen zich op het standpunt dat de inhoud van een deel van de vragen, de toonzetting in het algemeen en de totale bejegening als uiterst ongepast en onfatsoenlijk wordt ervaren, door het college.

De sfeer in Vlaardingen was grimmig rond de jaarwisseling, maar vragen naar het hoe en waarom worden nauwelijks beantwoord.
Die politiek-correcte vingertik door de gemeenteraad laat nog altijd op zich wachten. Jetten weigert in het openbaar hier het initiatief in te nemen. Tijdens de evaluatie van de jaarwisseling zegt ze: “Ik denk dat het verstandig is dat de agendacommissie daar ook iets van vindt, want ik weet ook niet goed hoe ik als portefeuillehouder daar een antwoord op moet geven. Dat lijkt mij heel erg lastig.”

De fractiegenoot van Thiel, Ron Boers, weet wel een oplossing. Boers: “Ik denk als die vragen van meneer Thiel beantwoord worden, dat je dan je evaluatie zo’n beetje klaar hebt.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *