Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGEN KRIJGT WETHOUDER ZONDER WERKERVARING ‘

VLAARDINGEN- Er klinken zorgen rondom de ophanden zijnde uitbreiding van het stadsbestuur van Vlaardingen. Voor de microfoon van Omroep Vlaardingen erkent raadslid Raymond van Haren (Leefbaar) dat er voor vier belangrijke dossiers nauwelijks geld is. Bij oppositiepartij Beter voor Vlaardingen (BvV) houdt men het hart vast voor de komst van twee nieuwe wethouders.

De informateurs Roel van Gurp (GroenLinks) en Eric van der Burg (VVD)  willen dat het ‘nieuwe’ stadsbestuur ook aandacht heeft voor de dossiers armoedebeleid, sociaal domein en zorg. Samen met de gemeenteraad is eerder al ingezet op de dossiers Huisvestingsplan onderwijs, de Marathonweg, de binnenstad en het Actieplan mobiliteit. Van Haren: “Als je die eerste vier dossiers al bij elkaar pakt dan kom je al geld te kort. Laat staan voor de dingen die er nog bijkomen.”

Daarnaast is er het streven om op 9 mei een nieuw stadsbestuur te presenteren. “Vooralsnog gaan we er gewoon vanuit dat het gaat lukken”, zegt Van Haren van de mee-formerende partij Leefbaar Vlaardingen. Van Haren: “Zorgvuldigheid staat bij ons altijd voorop. Als om welke reden dan ook blijkt dat 9 mei niet haalbaar is, maar het wordt een weekje later, dan lijkt het mij ook voor de inwoners van Vlaardingen beter dat het een weekje later is. Maar dat is niet de intentie.”

Ivana Somers. Kandidaat-wethouder voor Leefbaar Vlaardingen.
Bij BvV vreest fractievoorzitter Ben Trooster met grote vrezen voor twee nieuwe bestuurders van D66 en Leefbaar. Trooster: “D66 heeft ons al 7 jaar gebracht waar we nu staan. Met name de binnenstad. Maar ze komen met een wethouder van buiten, gelukkig! Als het dan D66 wordt, dan hoop ik dat ze met een hele stevige komen, want de kandidaat van Leefbaar (Ivana Somers , red.) die heeft niet eens werkervaring, laat staan bestuurderservaring. Ik vind het echt een devaluatie van het wethoudersvak. Het betekent alleen maar dat iedereen wethouder kan worden.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *