Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN KOMT NIET AF VAN HONDENBELASTING

VLAARDINGEN- Er komt geen onderzoek naar de mogelijkheid om de hondenbelasting af te schaffen in Vlaardingen. Een raadsmeerderheid heeft een verzoek van de fractie Boers (fB) om een degelijk onderzoek weggestemd.

Wethouder Sebastiaan Nieuwland (D66) en zijn partij zien geen financiële ruimte om zonder de inkomsten van de hondeneigenaren de Vlaardingse begroting rond te krijgen. Tot verbazing van de fB. Er zal geld binnenkomen door het actief bekeuren van hondeneigenaren die de uitwerpselen van hun viervoeters niet opruimen, rekent raadslid Ron Boers voor. Dat betwijfelt Koen Kegel (D66): “Het probleem is de beredenering van meneer Boers. U zegt, we hebben 289.285 euro aan inkomsten en 210.000 euro aan uitgaven, dan blijft er 75.000 euro over. En dan moeten we dat met boetes terug gaan winnen. Nee, die 210.000 euro moeten we óók nog terugvorderen. Dat zijn gewoon uitgaves die we hebben aan poepzuigers, paaltjes plaatsen, dat soort dingen. Die zijn gewoon terugkerend. Elk jaar.“
Boers: “Daarom zeg ik, zoek het nu uit, zodat we bij de begroting kunnen zeggen ja of nee.”

De PvdA heeft wel oren naar afschaffing van de hondenbelasting. Stefanie Solleveld (PvdA): “De hondenbelasting is een algemeen dekkingsmiddel. Als je de hondenbelasting ook daadwerkelijk daarvoor gebruikt kan die in ieder geval naar beneden. Dus laten we daar naar kijken.”

Een raadsmeerderheid heeft geen enkele behoefte aan een onderzoek.

Een raadsmeerderheid denkt daar anders over en laat een eventuele afschaffing over aan behandeling bij de voorjaarsnota.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VLAARDINGEN KOMT NIET AF VAN HONDENBELASTING

  1. Oplossing zou zijn toeristenbelasting te heffen op alle Polen in Vlaardingen, heeft de agent die nu Pools aan het leren is, en er zin in heeft, wat te doen als hij aan het werk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *