Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN KLAAR VOOR VRACHTVERKEER BREXIT

VLAARDINGEN- Rijkswaterstaat neemt in samenwerking met de gemeente Vlaardingen maatregelen om bij een eventuele no-deal Brexit op 29 maart vrachtverkeer in goede banen te leiden. Om files te verminderen, die mogelijk ontstaan door langere afhandelingstijden bij de douane, komt er een langere route vanaf de A4 naar DFDS Seaways, via de Vulcaanweg, het Sluisplein, deOosthavenkade en de KW-haven Noordzijde.

DFDS heeft aan de Vulcaanweg in Vlaardingen een veerdienst voor vrachtwagentrailers naar het Verenigd Koninkrijk. Bij een no-deal Brexit ontstaat er naar verwachting vertraging bij het afhandelen van vrachtverkeer aan de gates bij DFDS. De vertraging ontstaat door langere afhandelingstijden vanwege de gewijzigde douaneregels en door verladers die de benodigde papieren niet allemaal op orde hebben.

De inschatting is dat in Vlaardingen in het uiterste geval circa 100-150 vrachtwagens per dag hun papieren voor de overtocht niet op orde hebben en dus geen toegang krijgen tot het veerhaventerrein. DFDS stuurt deze vrachtwagens direct door naar de locatie aan de Waterleidingstraat. Dit is het braakliggende terrein aan de zuidzijde van de Waterleidingstraat. Hier richt Rijkswaterstaat een opvanglocatie voor 80 vrachtwagens in.

Het terrein aan de Waterleidingstraat wordt beveiligd en krijgt een omheining. Om ervoor te zorgen dat het terrein ’s avonds na de laatste veerdienst leeg is, worden chauffeurs in de avond vanaf de gate naar een terrein aan de Seattleweg in Pernis gestuurd.Dit terrein is ook bedoeld als uitwijkparkeerplaats wanneer het terrein aan de Waterleidingstraat vol is.

Verkeersregelaars begeleiden de vrachtwagens naar de locatie aan de Waterleidingstraat. Verder krijgen automobilisten via informatieborden langs de weg advies over alternatieve routes bij files. Rijkswaterstaat gaat de verkeersdoorstroming intensief volgen en bepaalt samen met de gemeente alternatieve routes.

Deze maatregelen worden getroffen bij een no-deal Brexit. De inschatting is dat de verkeersdrukte dan vier tot zes weken duurt. In die periode loopt het afhandelen volgens de gewijzigde douaneregels naar verwachting steeds soepeler en hebben ook de verladers steeds vaker hun papieren op orde.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *