Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN KAN NIETS TEGEN POLEN DIRK DE DERDEFLAT

VLAARDINGEN- Er valt weinig te toen tegen de al jaren voortdurende massale huisvesting van arbeidsmigranten in de Dirk de Derdeflat in Vlaardingen-West. Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) ziet hier niet zo snel mogelijkheden: “Daar kunnen wij weinig aan doen. Behalve wanneer de wet ons mogelijkheden geeft.”

Een van de huisvesters van arbeidsmigranten in de flat is uitzendbureau Tradiro, waarmee Vlaardingen een convenant heeft gesloten. Dit convenant loop eind dit jaar af.

Nieuw beleid tegen het opkopen van panden elders in Vlaardingen en maatregelen tegen overbewoning hebben allemaal geen gevolgen voor de huidige situatie in de flat. Somers: “Het betreft echt nieuwe situaties. We zijn overigens wel bezig, om te kijken of we nog wat kunnen met die Dirk de Derdeflat. Dat geldt ook voor een aantal andere locaties . Die Dirk de Derdeflat is zeker niet de enige locatie waar ook al grootschalige huisvesting plaatsvindt.”

In de portieken van het flatgebouw, op de hoek van de Dirk de Derde- met de Floris de Vijfdelaan, liggen dagelijks drankverpakkingen met Poolse, Russische en Bulgaarse etiketten. In de centrale hal en lift zwerft afgedankt meubilair. Vanaf de balkons worden bierflesjes over de balustraden gegooid. En er zijn bijna doorlopend klachten van omwonenden over geluidsoverlast vanuit de flat en fout parkeergedrag. Berucht zijn ook de diverse branden uit het verleden.

De misstanden die spelen bij de huisvesting van arbeidsmigranten in de Dirk de Derdeflat hebben ook de aandacht van de Tweede Kamer. Vorig jaar april heeft een gesprek plaatsgevonden tussen de betrokkenen bij de huisvesting van de arbeidsmigranten. In dit overleg zijn onder meer aanvullende maatregelen bedacht om ondermijning en uitbuiting van arbeidsmigranten te voorkomen. Deze voorstellen zijn vervolgens aan de Tweede Kamer aangeboden, naar aanleiding van Kamervragen over dit onderwerp. Daarop is de toezegging gedaan dat Vlaardingen zou worden betrokken bij vervolgoverleggen over de aanpak van malafide uitzendbureaus.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “VLAARDINGEN KAN NIETS TEGEN POLEN DIRK DE DERDEFLAT

  1. Er zijn heel veel mensen in heel Nederland die last hebben van Poolse en Roemeense mensen die in huizen gepropt worden. Je gevoel van veiligheid verdwijnt. Overlast door veelvuldig drankgebruik. Overvolle containers voor de huizen. Minimaal 5 a 6 auto’s erbij per huis in een straat en meestal meer. Herrie en totaal geen rekening houden met medebewoners…. kortom het word echt een gigantisch probleem en menig Nederlander zijn woongenot word verziekt. Je huis word minder waard als het staat naast een onderverhuurd pand en ga zo maar door

  2. Vlaardingen zit vol..maar in groot vlaardingen staat dat er nog een paar honderd op visite krijgen..het is gewoon vreemd als je een Nederlands sprekend persoon tegenkomt. Denk dat voor vele de maat aardig vol raakt. Maar wat kunnen de burgers er tegen doen..niks..gemeente bepaalt en ik heb sterk de indruk dat ze hiervoor flinke subsidie krijgen. Maar de enorme overlast voor de omwonenden wordt genegeerd..en laten we het gedrag in het verkeer ook niet vergeten..wat mijn betreft allemaal richting eigen land..dan krijgen wij ons eigen leefgebied weer terug.

  3. Aan alle zogenaamde slimme Hollanders, straks met de verkiezingen gewoon weer VVD stemmen of een ander partij van het partijkartel dan zit je er voor je hele leven mee opgescheept en gebeurt er niks zoals nu en de afgelopen 15 jaar, zolang het stemgedrag niet veranderd, veranderd er niets in dit weggegeven land, fijn he mensen alles voor de Europese unie en onze grote leider Markje Rutte

  4. Het hele land Holland wordt naar de klote geholpen. Fijn he? Waar kan je nu nog veilig wonen? Ook Hollanders hoor, zijn erg sommigen. Net als de immigranten. Zitten ook goede mensen tussen. Vol is vol.

  5. Het is te gek voor worden dat een Nederlander 10 jaar ingeschreven moet staan om in aanrmerking te komen voor een woning terwijl er in Vlaardingen hele flats aangeboden worden aan Polen. Het gaat hier om een flat met 10 verdiepingen met zo’n 200 woningen.
    Vroeger zag je weleens een busje met Polen die op een camping bivakeerde maar nu gaat het gewoon om hele wijken, Polen die in Poolse auto’s rondrijden, geen wegenbelasting betalen en onderverzekerd zijn, als die gekken je aanrijden kan je nergens verhaal halen en die Poolse verzekeraar betaald geen cent uit.
    De Oekraïners staan trouwens al te poppelen om de Polen gezelschap te houdendit land gaar helemaal naar de klote en die politici in Vlaardingen kunnen zogenaamd niets doen haha laat me toch niet janken, het is gewoon die VVD mentaliteit an geld willen verdienen over de rug van Hollanders.

  6. Gewoon, als je overlast veroorzaakt terug naar Polen. Alles mag tegenwoordig. Ze worden teveel gepamperd. Opzouten zou ik zeggen en ik weet op wie ik weer stem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *