Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGEN KAN NIETS TEGEN FRAUDE TAALLESSEN VLUCHTELINGEN’

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen kan helemaal niets doen tegen het grootschalig frauderen met declaraties door de aanbieders van taallessen aan vluchtelingen. Dat wordt de fractie Boers (fB) duidelijk gemaakt in antwoord op hun schriftelijke vragen. Letterlijk krijgt de fB te horen: ‘De fraude waar u naar verwijst baart ook de gemeente Vlaardingen zorgen. Wij kunnen u niet geruststellen, omdat wij niet bevoegd zijn op dit onderwerk.’

De fB kwam vorige maand met vragen naar aanleiding van berichten over de fraude die naar buiten kwamen na onderzoek van NOS en NRC. De fraude vindt plaats met medewerking van cursisten.

De zogenaamde ‘taalscholen’ voor vluchtelingen frauderen door nep-contracten, cursussen die nooit worden gegeven en taalscholen die voornamelijk op papier bestaan. In ruil voor geld en cadeaus worden ‘cursisten’ geronseld om facturen te ondertekenen voor cursussen die ze nooit hebben gevolgd. Op deze manier kunnen taalscholen cursussen declareren.

De fB vond afgelopen november al dat er in Vlaardingen een raadsdebat moest worden gehouden over integratie. Uit gesprekken met klokkenluiders werd de fB toen al duidelijk dat immigranten bij de inburgeringslessen vaak te laat komen, in het geheel niet op komen dagen, vaak zwanger zijn, en bedroevende resultaten behalen. Dit gedrag heeft nauwelijks tot geen gevolgen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘VLAARDINGEN KAN NIETS TEGEN FRAUDE TAALLESSEN VLUCHTELINGEN’

  1. Lekker bezig daar in Vlaardingen en ze staan er al zo goed voor met hun budgetten NOT…. Maar hoezo niks tegen te doen, inderdaad Ton, hoe simpel kan het zijn stoppen met uitkeren en alles terug laten betalen. Moeten wij ook als we teveel krijgen de belastingdienst, wat voor KUT land is dit geworden zeg….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *