Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGEN KAN LEREN VAN WIJKCONCIËRGES ROTTERDAM’

VLAARDINGEN- Het stadsbestuur van Vlaardingen moet nodig contact opnemen met de gemeente Rotterdam, om op die manier kennis te vergaren in de wijze waarop zij wijkconciërges inzetten bij hun pogingen om buurten heel, schoon en veilig te houden. Dat adviseert de fractie Boers (fB) burgemeester en wethouders van Vlaardingen. FB stelt twee schriftelijke vragen om te informeren naar de bereidheid om hun advies ook echt op te volgen.

Rotterdam is in 2010 gestart met het inzetten van een wijkconciërge, inmiddels werken er 27 wijkconciërges die sinds het eerste aanspreekpunt zijn in de wijk. De wijkconciërge is in dienst bij de gemeente of een woningbouwcorporatie en werkt vanuit een gebouw in de wijk en houdt in de gaten of een wijk, schoon, heel en veilig is. Hij of zij heeft contact met woningcorporaties, politie, handhavers, gebiedsnetwerkers en andere partijen in de buurt.

De bende op straat is een van de grootste ergernissen van stadsbewoners, maar geen makkelijk op te lossen probleem, erkent fB. De fractie stelt: ‘De strijd tegen het dumpen van huisvuil naast de containers en het zwervende huisvuil vraagt zodoende om andere kijk naar oplossingen. Deze week nog stelde wij het college van burgemeester en wethouders de vraag om net als in Rotterdam heterdaadteams, de ‘flying squad’ teams, in te gaan zetten en daarnaast ook gebruik te gaan maken van camera’s. Wat de fractie Boers betreft komen er daarnaast ook heel snel wijkconciërges bij als wapen tegen verloedering en afval op straat.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *