WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN INVESTEERT IN GROTER CLUBGEBOUW CION EN DELTASPORT

VLAARDINGEN- Voor de spoedige herbouw van een iets groter club- en kleedgebouw van de sportverenigingen Cion en Deltasport aan de Kooikersweg 2 stelt de gemeenteraad een aanvullend krediet beschikbaar van 337.000 euro. De investering is nodig vanwege onvoorziene kosten, het vervangen van de vloer en om het gebouw gasloos en iets groter te kunnen maken.

In maart 2019 is het verenigingsgebouw van SV Deltasport en VV Cion op de Kooikersweg 2 in de Broekpolder tot tweemaal toe door brand getroffen. De verzekering heeft bijna 850.000 euro uitgekeerd voor de herbouw. In april 2021 besloot de gemeenteraad om dit bedrag beschikbaar te stellen voor de herbouw.

Constructief onderzoek wees uit dat de huidige vloer niet herbruikbaar is en vervangen moet worden. Dit brengt onvoorziene kosten met zich mee. Ook is extra geld nodig voor het realiseren van een gasloos en dus duurzamer gebouw. Omdat de oplevering van het gebouw later wordt dan oorspronkelijk gepland, zijn er daarnaast meerkosten vanwege gestegen marktprijzen en vanwege het langer huren van tijdelijke portocabins voor Cion en Deltasport. Tot slot wordt de kantine ook circa 50m2 groter voor meer activiteiten en bezoekers.

Met het aanvullend krediet kan worden gestart met de herbouw. Het is nu de planning dat een nieuw, duurzaam en iets groter club- en kleedgebouw aan de Kooikersweg 2 voor 1 januari 2023 wordt opgeleverd.

Wethouder Ivana Somers (Leefbaar): “Ik ben blij met dit besluit, dat mede te danken is aan de goede samenwerking tussen CION, Deltasport en de gemeente. Met dit besluit van de gemeenteraad hebben we het startsein gekregen. De schop kan de grond in voor een goede en duurzame sportaccommodatie”.

Peter Plank, voorzitter Deltasport: “Het is een mooie uitkomst voor de Deltasport. De tijd van praten is voorbij. We kunnen aan de slag en onze toekoomstplannen gaan realiseren”.

Sebas Verburgh voorzitter CION: “Wij zijn blij dat de kogel door de kerk is. De extra ruimte biedt CION meer mogelijkheden die we hard nodig hebben”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *