WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN IN PROBLEMEN BIJ NEE TEGEN EXTRA GELD VOOR CLUBGEBOUW

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen was in een lastig pakket terecht gekomen wanneer de gemeenteraad recentelijk niet had ingestemd met een extra krediet voor de spoedige herbouw van een iets groter club- en kleedgebouw van de sportverenigingen Cion en Deltasport aan de Kooikersweg. Zoveel wordt duidelijk uit de beantwoording, door het stadsbestuur, van technische vragen vanuit de gemeenteraad.

Had de raad niet ingestemd dat wordt het extra krediet gezien als een onrechtmatige uitgave en als fout meegenomen in de beoordeling van de jaarrekening. Als de gemeente hiermee de onrechtmatigheidsmarge overschrijdt, dan krijgt Vlaardingen geen goedkeurende accountantsverklaring op de jaarstukken 2023. En dit had op haar beurt consequenties gehad richting de provincie.

In maart 2019 is het verenigingsgebouw van SV Deltasport en VV Cion op de Kooikersweg 2 in de Broekpolder tot tweemaal toe door brand getroffen. De verzekering heeft bijna 850.000 euro uitgekeerd voor de herbouw. In april 2021 besloot de gemeenteraad om dit bedrag beschikbaar te stellen voor de herbouw.

Constructief onderzoek wees uit dat de huidige vloer niet herbruikbaar is en vervangen moet worden. Dit brengt onvoorziene kosten met zich mee. Ook is extra geld nodig voor het realiseren van een gasloos en dus duurzamer gebouw. Omdat de oplevering van het gebouw later wordt dan oorspronkelijk gepland, zijn er daarnaast meerkosten vanwege gestegen marktprijzen en vanwege het langer huren van tijdelijke portocabins voor Cion en Deltasport. Tot slot wordt de kantine ook circa 50m2 groter voor meer activiteiten en bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *