WATERWEG ACTUEEL

VLAARDINGEN IN GESPREK OVER AANLEG TINY FORESTS

VLAARDINGEN IN GESPREK OVER AANLEG TINY FORESTS

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen gaat in gesprek om te kijken of er een geschikte locatie gevonden kunnen worden voor zogenaamde Tiny Forests. In samenspraak met het het Instituut voor Natuureducatie (IVN) worden de mogelijkheden in kaart gebracht. GroenLinks (GL) heeft om de aanleg gevraagd van Tiny Forests.

Tiny Forests is een initiatief van het IVN dat honderd Tiny Forests wil aanleggen in gemeenten in de periode tot 2021. Tiny Forests zijn kleine dichtbegroeide inheemse bossen in de stad, ter grootte van een tennisveld.

In gemeenten als Delft en Utrecht zijn inmiddels Tiny Forests aangelegd. Volgens GL blijkt dat ze daar onder andere ‘positief effect’ hebben op de biodiversiteit, luchtkwaliteit en CO2-absorptie.

GL is groot voorstander van het vergroenen van de leefomgeving en het vergroten en versterken van biodiversiteit. Een Tiny Forest in de stad zou tal van voordelen hebben. Zo is groen belangrijk voor het tegengaan van hittestress in de stad en vergroot het de natuurlijke waterberging om wateroverlast door heftige regenval te verminderen. Ook zorgt vergroening ervoor dat de mens beter bestand wordt tegen, wat de partij noemt, ‘de gevolgen van de opwarming van de aarde’.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Webradio Torpedo

juli 10th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *