Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN HOUDT VEILIGHEIDSRISICOGEBIEDEN

VLAARDINGEN- Opnieuw zijn Vlaardingen Oost, West, Centrum, Holy de omgeving van de metrostations en de Vulcaanweg voor een half jaar aangewezen als veiligheidsrisicogebieden. Binnen deze gebieden mag de politie tot 18 april volgend jaar preventief fouilleren. Deze bevoegdheid kan worden ingezet bij verstoring van de openbare orde of bij vrees daarvan ter voorkoming van wapenbezit of misbruik daarvan.

Het is belangrijk dat inwoners zich veilig voelen en preventief fouilleren kan daar aan bijdragen, maar het is tegelijkertijd een zwaar middel om in te zetten. Om die reden kijkt het college elk half jaar kritisch naar de resultaten van het preventief fouilleren, de wapengerelateerde incidenten en andere ontwikkelingen in onze stad.

Er worden nog steeds wapens aangetroffen en er vinden nog met regelmaat geweldsincidenten met of zonder wapens plaats. Gezien de geschetste problematiek, de veiligheidssituatie in deze gebieden en het advies van de politie acht de burgemeester het noodzakelijk om te komen tot het besluit voor de verlenging van de aanwijzing van de gebieden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *